• Op woensdagavond 15 juli ontving Boekaniers Thamen H1 op het terrein van Pirates Amsterdam voor een nieuwe oefenwedstrijd. Thamen trad aan met interim coach Eric Schouten, aangezien coach Frolijk op vakantie is.

    Thamen gaat fel van start en komt al in de 1e inning op het bord. Koole komt op het honk door een honkslag en weet direct thuis te bereiken. In de 2e inning weet Thamen 8 punten te scoren. De invloed van trainer Frolijk is goed zichtbaar, de ballen komen hard van de knuppel bij Jelle Vogelaar, Nurse, De Castro, Koole, Groen, Van Rekum en W Schouten. Het staat 0-9 voor Thamen. Thamen pitcher Streedel houdt de slagploeg van Boekaniers ondertussen goed in bedwang.

    In de 4e inning vergroot Thamen de score naar 12 punten, door honkslagen van De Castro, Koole, een tweehonkslag van Soerka én ook Lars Vogelaar doet z’n duit in het zakje met een honkslag. Pas in deze inning doet Boekaniers iets terug, als Stef van Dalen (op het honk door een fout) en Has (op het honk door 4-wijd) thuis weten te bereiken op honkslagen van Algra en Markies: 2-12. Lars Vogelaar neemt het pitchen van Streedel over aan de kant van Thamen en doet dat niet onverdienstelijk. Hij werpt 3 geweldige innings met daarin 7 (!) strike-outs. De 3 strike-outs looking in de 7e inning zijn daarbij absoluut de kers op de taart.

    Ondertussen scoort Thamen haar 13e en 14e punt, wanneer De Castro in de 6e inning thuis bereikt (op het honk met een honkslag) en Jelle Vogelaar dat doet in de 7e (op het honk door geraakt werpen). In de 8ste inning richt Boekaniers haar rug en weten Algra en Markies thuis te bereiken (op het honk door respectievelijk een veldfout en 4-wijd). Dit brengt te eindstand op 4-14 in het voordeel van Thamen.

    Op vrijdag 31 juli speelt Thamen een oefenwedstrijd tegen The Herons uit Heerhugowaard. Aanvang 19:30 uur.