• Wil jij ook een betere kennis van de spelregels krijgen? Vind je het lastig om achter de plaat te staan en wil je hier meer zekerheid in krijgen?

  Een goede scheidsrechter maakt de wedstrijden leuker om te spelen en om naar te kijken. De umpire is misschien wel de belangrijkste persoon op het honk- of softbalveld.

  En zonder scheidsrechter immers geen wedstrijd!

  Graag willen wij alle leden van 14 jaar en ouder uitnodigen om deel te nemen aan een scheidsrechterscursus U2 en om de stap makkelijker te maken organiseren wij deze bij Thamen.

  Om alvast een goed begin te maken kun je op de site van Masterz (http://www.honkbal- softbalmasterz.nl) een spelregelbewijs halen. Op deze site kom je verschillende toetsen tegen die je honk- en softbal kennis test en ook leert! Dit bewijs vormt de basis voor de Umpire 2 (U2) opleiding.

  Umpire 2

  Als je wel de spelregel kennis hebt, maar niet weet hoe je een scheidsbeurt moet doen, is deze cursus een grote hulp! De cursus bestaat uit 3 avonden waar je eerst tweemaal theorie volgt en als laatste een praktijkworkshop. Zodra je dit gehaald hebt, heb je een diploma om competitie wedstrijden te scheidsen en help je onze vereniging enorm!

  Voor aanmelden (of meer informatie) stuur een mail naar: scheidsechterscoordinator@thamen.info

  Data volgen in overleg.

   

  Meer informatie is ook te vinden op: https://www.knbsbshop.nl/webshop/opleidingen/umpire/detail/38/umpire-2.

  htmlhttps://www.knbsb.nl/media/uploads/knbsb/Officials/knbsbspelregelsfinalversion.pdf